Si functionarii fura … cateodata

Cativa jurnalisti locali (mai putin cel care se ocupa intens de orasul Avrig) au scris despre un functionar al Primariei Avrig, inspector chiar, care se pare ca a furat porumbul unor concetateni.

Povestea pare destul de interesanta daca privim varianta pagubitului si a hotului in acest caz.

Se pare ca cel considerat hot, si anume inspectorul agricol Gheorghe Grancea detine in arenda mai multe parcele pe raza orasului Avrig pe care le cultiva si le recolteaza an de an. In mod suspect as spune eu se pare ca domnul inspector a gresit parcela in cauza si a exploatat un teren pe care nu-l avea sub control fapt ce reiese din declaratia data la Politia Avrig.

gheorghe granceaIn acelasi timp pagubitul se jura ca a fost vorba de furt si invoca impactul emotional si financiar pe care-l are acest incident asupra viitorului familiei sale in declaratia data ziarului Sibiu 100%.

Mi se pare relativ cusuta cu ata alba explicatia inspectorului deoarece prin functia pe care o are ar trebui sa se asigure ca nu se fac nici un fel de greseli de acest gen fiindca (nu-i asa?) maine poimaine o sa ne trezim ca din greseala a dat titluri de proprietate pe anumite terenuri unora ce nu le detineau de drept. (asta bineinteles daca nu cumva a comis astfel de greseli deja)

La fel de fragila mi se pare si motivarea pagubitului care conform spuselor sale ar fie iesit din saracie daca nu i se fura porumbul si probabil problemele de sanatate i-ar fi disparut ca prin minune. Nu ma intelegeti gresit insa dramatizarea realitatii mi se pare exagerata in cazul acestui domn atat timp cat putea sa ramana fara recolta din cauza conditiilor meteo sau din cauza altor hoti. Probabil ca dramatizarea asta isi are rostul prin prisma celui considerat hot si a functiei sale in Primaria Avrig.

Ce nu inteleg de fapt si ma face sa cred ca povestea asta e mult mai vasta decat au relatat-o jurnalistii locali e daca tot a gresit domnul inspector si a mai si recunoscut greseala de ce nu a returnat cantitatea de porumb recoltata in acest caz pagubitului fiindca sunt sigur ca a tinut o evidenta clara in ceea ce priveste calitatea si cantitatea recoltei de pe fiecare parcela de pamant pe care o are in arenda.

Interesanta este si pozitia Primariei Avrig care spera la rezolvarea acestui caz pe care amiabila in loc sa declanseze un audit intern prin care sa se asigure ca inspectorul in cauza n-a comis si alte greseli mai mult sau mai putin voite si in ceea ce priveste documentele publice sau interne.

In alta ordine de idei Antena 1 Sibiu relateaza faptul ca nici inspectorul si nici pagubitul nu sunt proprietari legali ai terenului si ca ambii sustin faptul ca ar avea o intelegere cu proprietarul de drept pentru a cultiva si recolta.

Adevarul este evident undeva la mijloc fapt ce genereaza astfel de contradictii si astfel cauzeaza scindare sociala si dispret fata de autoritati.

(Vizualizat de 45 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.