Din gradina lui Ilie Gigacalorie

Inainte sa incep tin sa precizez faptul ca apelativul din titlu nu-mi apartine ci l-am copiat de la un comentator perspicace al acestui articol.

Articolul pe care l-am linkat mai sus este de fapt un comunicat de presa emis de cei de la Apa Canal SA in legatura cu “investitiile” pe care urmeaza sa le faca in orasul Avrig. Din articolul de mai sus retin urmatoarele aspecte:

1. Strada din Avrig ce sufera cel mai mult din cauza canalizarii este strada “Libertatii” (pentru necunoscatori aceasta este strada de cativa metri lungime ce leaga Eroilor de Canepii si este marginita de gardul cimitirului)

2. Desi exista foarte multe strazi centrale fara canalizare (conform aceluiasi comunicat de presa 60% din oras este acoperit de reteaua de canalizare in timp ce 40% nu – un procent enorm pentru un “oras european” verde chiar si cu impozite exorbitante) lucrarile urmeaza a se orienta spre strazile Horea si Closca strazi ce au de fapt canalizare mostenita de pe vremea comunistilor, dar care sufera la fiecare precipitatie mai serioasa din cauza indolentei unora dintre locatarii acelor zone ce cu buna stiinta arunca gunoaiele pe jos (si isi mai si educa in acelasi spirit copii), gunoaie ce ajung sa infunde mereu reteaua de canalizare pluviala.

3. Se mentioneaza firma castigatoare a contractului, insa nu se publica in mod transparent si criteriile pe baza carora a fost aleasa firma (sa presupunem macar odata ca nu e licitatie trucata. sa presupunem doar!) si nici nu se face un breakdown al cheltuielilor prevazute, asta desi firma castigatoare a realizat un astfel de breakdown la solicitarea Apa Canal SA. Probabil ca suntem curiosi sa aflam si noi, platitorii de impozite, acei finantatori pe termen lung a acestor proiecte, cu cat sunt platiti muncitorii ce vor sprijini lopata 18 luni si vor lucra 2 luni din totalul celor 20 prevazute pentru aceasta investitie in cazul in care nu se prelungeste “datorita conditiilor meteo”.

Astfel, conform aceluiasi comunicat de presa atat Avrigul cat si Mirsa vor beneficia de extinderea si moderinzarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare fapt ce va aduce in randul oamenilor civilizati o populatie de 14600 locuitori conform comunicatului de presa. Intr-un mod absolut intamplator la recensamantul din 2012 populatia totala a Avrigului era de 13838 locuitori in scadere fata de 2002 cu 422 de locuitori si 1992 cu 1127 fiindca multi dintre noi am plecat spre locuri mai bune datorita conditiilor de ev mediu si impozitelor cu pretentii europene.

Gandind matematic nu-mi ramane decat sa concluzionez faptul ca daca Avrigul are 13838 locuitori diferenta pana la 14600 adica 762 locuitori este atribuita coloniei Mirsa si ca de fapt vehiculand aceste cifre Apa Cana SA sugereaza faptul ca TOATA populatia celor doua localitati va beneficia de apa si canalizare in 20 de luni.

Mie personal cifrele astea mi se par utopice si in cazul in care nu se vor realiza lucrarile conform comunicatului de presa si va apuca vreun gand revolutionar ca tot e sezonul va recomand sa apelati cu incredere la revolutionarul de Avrig care o sa va dea pachetul cu fata sa se vada ca vine de la PNL.

sursa foto.

(Vizualizat de 11 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest blog folosește cookie-uri pentru realizarea de statistici in ceea ce priveste vizitatorii, comentarii mai rapide, reclame personalizate și alte efecte vizuale. Nu se colecteaza alte date personale in afara de cele necesare pentru buna functionare a acestui site. Pentru a putea utiliza intreaga functionalitate a acestui site e recomandat sa acceptati utilizarea cookie-urilor.

Sunteti de acord? Da | Nu | Informatii suplimentare