Responsabilitatea autoritatiilor?

In urma cu cateva zile scriam despre datoria cetateanului. Acum insa, vad o poza pe Facebook in care ne-am dat noi toti cu parerea, mai in gluma, mai in serios despre aceasta minunata opera de arta:

Acuma parerile sunt impartite, poate a fost vopsit ca e campanie, poate ca asa trebuia, poate ca abia acuma au avut bani sa cumpere vopsea etc.

Problema e alta de fapt in oras fiindca la fel cum e vopsit aici e lucrat cam in tot orasul, de mantuiala pe bani publici, adica banii din taxele si impozitele noaste.

Nu vreau sa acuz doar actualul primar, fiindca astfel de lucrari s-au realizat in toate mandatele din 1989 si pana acuma. As putea fi oarecum carcotas si as spune ca in realitate cunosc mai multe lucrari proaste recente decat trecute, desi nu am locuit si circulat in tot orasul sa le vad pe toate.

Acuma ce vad eu in poza asta sunt doua chestii care ar trebui sanctionate de autoritati.

1. ar fi marcajul longitudinal al strazii, care este neconform cu legislatia rutiera si care teoretic ar trebui corectat pe cheltuiala celor care l-au facut. Aceeasi linie discontinua care normal ar fi trebuit sa fie continua dupa trecerea de pietoni permite depasirea acelei masini stationate neregulamentar intr-o zona fara vizibilitate pentru o astfel de manevra. Din moment ce exista o dovada in acest sens, mai mult decat palpabila primaria ar trebui sa se autosesizeze. Bineinteles ca nu o vor face si tocmai de aceea am sa trimit eu aceasta poza cu o sesizare pe adresa primariei si a politiei rutiere Sibiu si promit ca voi posta raspunsul primit.

2. ar fi stationarea unei “limuzine” cu numere de Ilfov care duce a interlop si care nu doar ca stationeaza intr-o zona teoretic interzisa, ba mai mult stationeaza la mai putin de 2m de o trecere de pietoni, de o intersectie fara indicatoare de prioritate unde vizibilitatea este esentiala, dar si la mai putin de 50m de un viraj destul de periculos fara prea mare vizibilitate.

Si aici vine intrebarea finala. Unde este politia rutiera Avrig si unde este politia locala Avrig care ar trebui sa se autosesizeze, sa amendeze smecherasii astia care stationeaza pe unde vor, dar si pe cei care au efectuat un marcaj ce contravine cu legislatia rutiera in vigoare.

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
2 Responses to “Responsabilitatea autoritatiilor?”
  1. Florin G. says:
  2. Florin G. says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *