O poveste despre administratia publica…

O poveste despre administratia publica intr-o tara democratica si in care independenta justitiei e garantata la cel mai inalt nivel posibil. In august 2011, datorita unor schimbari politice s-a ajuns ca intr-o localitate sa se schimbe atat primarul cat si majoritatea in consiliul local. Noul primar, face o evaluare in cadrul primariei si pe fondul crizei economice pune pe liber un angajat “potrivnic”, angajat cu o vechime de 17 ani in institutia respectiva si alti ani de experienta in domeniu, invocand motive economice. Angajatul in cauza considera aceasta decizie un abuz in serviciu si ii face fostului sau angajator o plangere.

nieuwe-tarieven-justitie-full-18012012115422-7305

Plangerea se admite si primarul este citat pentru abuz in serviciu. Ca orice alt cetatean, are la randul lui nevoie de aparare competenta si astfel trebuie sa-si angajeze un avocat. Din moment ce plangerea nu e facuta cetateanului X ci functionarului X institutia din care face parte se vede obligata sa-i asigure primarului serviciile unui avocat pe banii contribuabililor cel putin pana la finalizarea procesului, moment in care daca primarul e gasit nevinovat primeste inapoi cheltuielile de judecata si pune banii inapoi in bugetul local, sau daca e gasit vinovat pune din buzunarul sau atat daunele ce urmeaza sa le ofere cat si cheltuielile de judecata.

Inainte de verdict insa, o parte din investitiile programate nu vor putea fi realizate decat daca se cresc impozitele, lucru ce evident o sa nemultumeasca si evident arunca satul intr-un cerc vicios. Asa ca, pana atunci contribuabilii nu pot decat sa astepte verdictul, sa vada cine are dreptate de fapt si mai ales daca mai accepta si tolereaza acelasi primar in continuare. Povestea nu e din Avrig, si nu e din Romania. Dar e o poveste reala, cu personaje reale care n-au de ales incat sa urmeze pasii unui proces democratic si sa incerce sa-si asigure dreptatea.

Chiar si asa, un lucru este cert, chiar si intr-o tara mai putin democratica, cum este Romania multora, punerea pe liber a unui angajat al vreunei institutii fara un motiv concret poate cauza grave dureri de cap celor ce fac asta si evident poate atrage dupa sine compensatii financiare platite tot din buzunarul cetateanului.

Asta apropo de faptul ca cineva solicita demiterea unui angajat din Primaria Avrig, si il ameninta pe altul cu acelasi tratament, doar ca nu i-au convenit postarile acestuia de pe Facebook…

(Vizualizat de 5 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest blog folosește cookie-uri pentru realizarea de statistici in ceea ce priveste vizitatorii, comentarii mai rapide, reclame personalizate și alte efecte vizuale. Nu se colecteaza alte date personale in afara de cele necesare pentru buna functionare a acestui site. Pentru a putea utiliza intreaga functionalitate a acestui site e recomandat sa acceptati utilizarea cookie-urilor.

Sunteti de acord? Da | Nu | Informatii suplimentare