Mita electorala

Peste exact o saptamana se va alege noul primar al orasului. In campaniile trecute, in general cele de dupa 1996 s-a incercat motivarea directa sau indirecta a celor cu drept de vot si cu nevoi pentru a vota cu un candidat sau altul.

Aceasta motivare avea loc chiar si in ziua votului, ilegal bineinteles sub ochii si probabil ocrotirea politiei orasului Avrig.

Cand in 2004 s-a descoperit o dovada in acest sens, cel care a vrut sa faca denuntia a fost rapid reperat de adversari si redus la tacere aplicandui-se o bataie pe masura pentru ca a indraznit sa aduca dovezi asupra practicilor de “convingere” electorala.

Bineinteles ca desi se comisesera infractiuni, singurul dosar intocmit de politie a fost de vatamare corporala, dosar care ca si altele de acest gen nu s-a soldat cu vreo condamnare pe masura fiindca justitia in Romania nu e oarba si impartiala ci stramba si coruptibila.

Un articol din presa vremii privind acest caz suna cam asa:

Senatorul conservator de Sibiu, Ilie Stoica, fostul viceprimar al Avrigului, Gabriel Schuster Gavrila si omul de afaceri avrigean Vasile Vilhelm Grama au fost trimisi in judecata pentru agresarea unei persoane, contracandidata a politicianului in campania electorala din 2004, informeaza Mediafax.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica i-au trimis in judecata pe cei trei pentru lovire sau alte acte de violente, cu circumstante agravante.

Unii dintre cei mentionati mai sus au candidat si in 2008 si mai candideaza si acuma pentru functii, desi conform faptei pentru care au fosr cercetati sunt “infractori de drept comun”. Eu zic sa aveti grija ce lista si cu ce nume pe ea votati fiindca daca Avrigul a fost condus de oameni cu astfel de antecedente penale n-ar trebui sa ne mire gradul mare de infractionalitate din oras.

Anul acesta ca si in campaniile trecute se va recurge din nou la aceleasi metode de motivare la care s-a recurs pana acuma si eu cam banuiesc cine pregateste sticle cu bauturi alcoolice dupa poarta si ce baruri vor oferi consumatii gratis in favoarea voturilor pentru candidatul X say Y.

Sper totusi ca de aceasta data cetatenii sa profite de pe urma acestei “bunavointe”, dar sa voteze cu capul nu cu gura fiindca pana la urma nici unul dintre candidati nu va intra in cabina de vot cu ei ca sa vada pe cine pune stampila. Totusi pentru o mita electorala de 10, 50, 100 de lei, cel care o va da va recupera inzecit, iar cei ce vor primi vor pierde inzecit in cei 4 ani ce vor urma. Vroiam sa solicit si raportarea unor astfel de cazuri la politie, insa dupa experienta ultimilor ani nu stiu cat de “confidentiale” vor ramane sesizarile ca de obicei din politia Avrig mai rasufla informatii ce ar trebui sa ramana confidentiale.

De asemenea sper ca macar in acest an oamenii legii sa dea dovada ca-si poarta uniforma cu onoare si sa-si faca datoria sanctionand aceste ilegalitati, despre care toata lumea va afla pe 10 iunie.

Noi asteptam orice dovada clara de mita electorala, indiferent de locatie sau candidat pe adresa siteului office@avrig.eu si vom publica orice astfel de dovada atat pe site cat si pe Facebook si alte canale de comunicare in mediul online si astfel vom demonstra daca mai era nevoie politiei orasului ca activitatea lor consta si in anchetarea “pestilor mari” ai infractionalitatii orasului, nu doar a celor mici.

(Vizualizat de 12 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
4 Responses to “Mita electorala”
  1. alina dicu says:
  2. lali says:
  3. Malin says:
  4. alex says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *