Adevaruri turistice

Citind articolul din Sibiul.ro cu privire la mandrul nostru oras, am dat peste un comentariu extrem de pertinent si de adevarat.

Alo, Primaria se aude?

Mă amuză citind că Avrigul este un important centru turistic. Am fost în această vară pentru o zi în Avrig, din Sibiu. În ciuda informaţiilor paranoice postete pe toate site-urile de turism, Avrig-ul este mort din punct de vedere turistic. Nu există o infrastructură care să îl ajute pe turist să găsească ceva.
Ce am găsit?
1. în ciuda faptului că există un centru de informare turistică, cel puţin aşa pretind oficialităţile, nu există nici un indicator. Mai mult, până de curând, pe site-ul primăriei era menţionat un număr de telefon pe care, dacă îl apelai, îţi răspundea o dn-şaoră care nu ştia că acel număr de telefon era indicat ca fiind pentru informaţii turistice în localitatea Avrig.
2. Gara este la 800 de m de primele case ale oraşului. Nu există un indicator care să te ajute încotro este centrul oraşului. Vei nevoit să apelezi la "serviciile" vânzătoarei foarte drăguţe, de la un mini-butic de gară. Nu cerd că era info-point-ul.
3. luându-ţi inima în dinţi, o iei pe şoseau fără trotuar, fără avea habar unde este exact aşa-zisul "conac" de vară B.
4. Palatul de vară este o ruină. Dar ceea ce este şi mai frapant este debandada totală. La intrare, există o doamnă (o suspectez că are oarece dizabilităţi mentale) care ne invită să intrăm în curte. Întrebată dacă este o a nume plată pe care trebuie să o facem, doamna cu pricina menţionează cu o jumătate de gură că "dacă vrem, putem lăsa cât dorim"… să înţeleg, că este facultativ şi nu se taie chitanţă…
4. Pe peluza din faţa Palatului, nişte indivizi suspecţi făceau pregătiri. Nu, nu se apucau de renovat amplasamantul, ci se "găteau" de o nuntă. Curtea a fost închioriată unei oarece agenţii de organizare de nunţi… piaţa liberă.
5. NU poţi găsi nici un indicator
6. Nu sunt locuri în care poţi avea o masă serioasă.
7. senzaţia este de pustietate.
8. Singura bilă albă pe care o pot da: transportul Avrig-Sibiu, pe care îl recomand. Dar asta, de fapt, nu se datorează autorităţilor locale.
În concluzie, dacă aţi intenţionat vreodată să mergeţi în Avrig, nu o faceţi. Consider că am oferit nişte detalii destul de bine argumentate mai sus.

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *