Sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic

Sintagma din titlu descrie la perfectiune situatia dinainte de alegeri si in acest an, mai ales daca tinem cont ca in afara de cei 6 muschetari inscrisi pe liste de partide nu avem absolut niciun candidat independent pentru functia de primar si la consiliu exista doar un candidat independent cu foarte putine sanse de izbanda.

De fapt scena politica locala, prin prisma candidatilor inscrisi pe liste pare sa pecetluiasca calea unui rezultat previzibil inca de pe acuma.

E drept ca si organizarea alegerilor dintr-un singur tur ajuta suficient de mult la previzibilitatea rezultatului, insa actualele candidaturi bazate pe interese politice si pe sondaje realizate in prealabil nu fac decat sa sugereze faptul ca la Avrig populatia cu drept de vot sufera de sindromul Stockholm din moment ce optiunea de vot arata ca acestia se comporta ca pustoaica ce s-a indragostit de abuzatorul ei.

Si pentru ca uneori imi place sa fac pe mama omida am sa ma risc sa fac de pe acum un pronostic al rezultatelor in baza datelor pe care le am.

Astfel in momentul de fata Arnold Klingeis are 60% sanse sa ajunga din nou primar si daca reuseste performanta asta partidul lui o sa impuna in consiliul local cel putin 4 consilieri.

Dupa manevra de saptamana trecuta presupun ca cei din spatele PMP, sunt constienti de faptul ca Alexandru Paraschiv n-are nicio sansa sa ajunga primar si astfel e aruncat in lupta doar ca sa-i ciupeasca din voturi lui Arnold Klingeis in timp ce ei il vor sustine pe sestache pe Fraticiu pentu functia de primar, iar atentia lor pe toata durata campaniei se va concentra pentru obtinerea unui numar maxim de consilieri (adica doi) mizand mai mult pe imaginea lui Basescu decat pe cea a celor aruncati in lupta electorala.

PNL si PSD au 40% sanse sa dea primar fiecare, dar unul dintre partidele astea or sa dea viceprimarul. Cu Arnold Klingeis primar FDGR-ul va incerca si probabil va reusi sa faca o alinata cu PNL-ul, si n-o spun eu c-a spus-o insusi Klingeis pe post. Sunt sigur ca atat PSD cat si PNL vor obtine minim 3 consilieri fiecare si ca astfel orice alianta politica trebuie sa includa si unul din partidele marginase, gen PSRO, ALDE sau PMP.

PSRO o sa se implice in orice alianta care poate sa confere ceva profitabil pentru membrii sai in timp ce ALDE n-o sa se implice in nicio alianta in care sunt FDGR sau PNL, iar PMP reprezinte in fond o delegatie politica permanenta a sefului GOA la Consiliul Local Avrig.

Cel mai probabil PSRO, ALDE si PMP n-or sa adune impreuna mai mult de 6 consilieri in Consilul Local, o cifra suficient de importanta incat sa dea peste cap orice proiect local benefic atat timp cat nu serveste anumitor interese.

De ce sunt sigur ca cele trei partide vor da consilieri locali? Ei bine anul acesta dupa cum spuneam lipsesc din plin candidatii independenti ceea ce face ca voturile sa se redistribuie si optiunea de vot sa se restranga. Daca mai punem la socoteala faptul ca din partea celor trei partide se candideaza pentru functia de primar cu scopul vadit de a atrage mai multe voturi pentru listele de consiliu atunci situatia e cat se poate de clara.

Din pacate fac previziunea asta cu un gust amar pentru ca toate datele pe care le avem ne sugereaza faptul ca n-o sa schimbe nimic si ca Avrigul e condamnat sa se zbata inca 4 ani in mocirla in care se zbate de vreo 22 de ani. Oamenii vor fi pusi in postura de a alege din nou raul cel mai mic, iar cei mai oportunisti si naivi dintre ei vor trimite in Consiliul Local o serie de indivizi in care n-as avea incredere nici pana clipesc.

Si uite de asta multora dintre noi nu ne pare rau c-am plecat…

ball-643109

(Vizualizat de 195 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
One Response to “Sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic”
  1. Gabi Miron says:

Leave a Reply

Your email address will not be published.