Toate’s noi si vechi sunt toate

Odata cu campania electorala, a aparut un alt site colorat in rosu de aceasta data, site care se pare ca si tipareste articolele. Acelasi site prezinta un interviu cu domnul Gheorghe Fraticiu, dar si cu domnul Klingeis din cate am observat.

Acuma citind articolul despre domnul Fraticiu nu am putut sa nu remarc inca de la inceput mentiunea ca in sala de sport a orasului, cu ocazia lansarii candidatilor USL s-au aflat 1200 de persoane. Din cultura mea generala sala respectiva nu are o astfel de capacitate, iar din pozele postate se vede clar ca oamenii au stat relativ lejer. In mod absolut intamplator cifra asta de 1200 de persoane este contrazisa de un alt site, de data aceasta colorat in galben care ne da cifra de 800 de persoane.

Unde s-au pierdut cele 400 de persoane nu stim exact, ce e clar e faptul ca cei de la USL nu si-au coordonat bine trompetele de campanie si tocmai de aceea s-a ajuns la astfel de discrepante.

De altfel, tot in acest articol, pe langa diverse intrebari despre echipa de consilieri pe care o propune, pe langa doleantele domnului Fraticiu cu privire la aceasta campanie si la rezultatul ei, dansul tine sa precizeze ca doi importanti investitori vor crea aproximativ 700 de locuri de munca in oras.

Acuma o chestie interesanta este ca domnul Fraticiu pune accentul pe faptul ca acesti investitori vor veni la Avrig doar datorita dansului, fiindca dansul a facut demersurile necesare in acest sens deoarece asa rasplateste votul si increderea pe care orasenii i-au acordat-o in 2008.

Mi se pare relativ absurda chestia asta din moment ce domnul Fraticiu in anul 2008 nu a primit un vot de incredere la functia de primar, si a ajuns printr-o conjunctura si o “majoritate confortabila” cum ii spune dansul viceprimar.

O alta chestie interesanta e ca domnul Fraticiu nu aminteste absolut nimic de primul sau mandat 2000 – 2004 cand in Avrig nu s-a realizat nimic. Dar tine sa mentioneze ca domnia sa in perioada 2004 – 2008 a sustinut investitia Somarest in oras si desi in opinia dansului acest demers a fost benefic orasului, ne va rasplati increderea pe care “nu” i-am acordat-o in 2008 cu alti doi investitori.

Nu stiu unde e logica in aceasta explicatie a dansului, nu stiu ce vot de incredere in afara de cel pe care I l-a dat majoritatea confortabila in 2008 a mai primit dansul, insa rezultatul alegerilor din 2008 sunt contrar sustinerilor din acest articol.

In arta ordine de idei tot ce pot intelege din toata povestea asta este ca domnul Fraticiu a calcat peste procedura democratica, peste capul actualului primar dar si a consiliului local, a atras personal niste investitori, care poate erau de mult interesati sa investeasca si care ne vor indulci viitorul creand locuri de munca, 700 la numar, totul datorita domnului Fraticiu, iar aceste demersuri le-a facut fara a avea vreun interes personal.

Totusi, domnul viceprimar ne vorbeste despre niste intentii de investitie, despre niste terenuri cumparate si nu investitii concrete. Poate ne lamureste si ii lamureste pe investitorii care vor construi fabricile in capatul strazii Gheorghe Lazar, cum e cu infrastructura si unde e canalizarea fiindca ma indoiesc ca oamenii sunt asa de naivi sa faca o investitie fara infrastructura.

Cautari:

(Vizualizat de 116 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
One Response to “Toate’s noi si vechi sunt toate”
  1. Gheorghe Vasiu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published.