Festivalul Folcloric Florile Oltului – editia 40 – editie aniversara

27 – 28 august 2011 , Piata Ghe Lazar Avrig , centru

Festivalul Folcloric „Florile Oltului” este un eveniment cu veche traditie in randul festivalurilor de marca destinate promovarii tezaurului spiritual al tarii noastre.

Dupa o intrerupere de cativa ani in care evenimentul a experimentat o forma mixta iesind astfel din elita festivalurilor valoroase de folclor -anul acesta – cu o editie aniversara – Festivalul „Florile Oltului” revine in randul evenimentelor de gen care aduc pe scena valori ale mostenirii noastre si isi propune ca, in scurt timp, sa-si recastige locul in elita festivalurilor folclorice concurs din Romania.

Nu este un inceput ci este o revenire la valorile perene ale neamului nostru si va rugam sa fiti alaturi de noi in sustinerea unui eveniment ce-si doreste un standard calitativ ridicat.

Nici un eveniment de marca nu poate exista fara suportul unor oameni de valoare, fara sprijinul unor iubitori ai culturii adevarate.

Acesta este motivul pentru care ne adresam dvs si speram ca veti accepta sa participati la edificiul unui festival ce trebuie sa „creasca” astfel incat sa devina o referinta importanta in calendarul evenimentelor culturale regionale sau, de ce nu, nationale.

Organizatori : Primăria Oraşului Avrig şi Consiliul Local Avrig prin
Casa de Cultura a Orasului Avrig,
Biblioteca Orasului Avrig , Centrul de Informare Turistica

Comerciantii care doresc sa participe la targul de produse traditionale organizat in cadrul evenimentului sunt rugati sa ne contacteze pe adresa office@primaria-avrig.ro sau la telefon 0269 523 101 unde veti primii informatii legate despre criteriile de participare si costuri.

Va asteptam cu drag !

Programul festivalului in curand.

By: Maria Mirela Moldor 

Cautari:

By Avrig

3 thoughts on “Festivalul Folcloric Florile Oltului Avrig Editia 40”
  1. Mie una nu imi convine..era perfect cum era inainte nu cred ca o sa fie tineret acolo doar oamenii care sunt pasionati de lucrurile stramostesti..in Avrig nu prea sunt oameni asha..orikm nu sunt incantata deloc de schimbarea aceasta…

  2. Pentru Flore si pentru „N-a murit capsunaru”

    Festivalul a revenit la forma initiala (el s-a „nascut” folcloric si a ramas asa vre0 30 si ceva de editii) din initiativa altora (nepolitici),nu a primarului. Primarul doar a aprobat. La solicitarea celor care s-au saturat de tigania creata cu ocazia acelui amestec de toate cele – caci asa ajunsese festivalul in ultimii ani – din necesitatea de a reveni incet, incet la lucruri concrete care sa capete valoare, din necesitatea ca si Avrigul sa se inscrie in randul localitatilor care au un eveniment de palmares – avand in vedere longevitatea evenimentului – din necesitatea de a obtine recunoasterea celor care finanteaza evenimente de palmares – si din multe alte motive deloc politice s-a revenit la formatul festivalului folcloric, festival realizat anul acesta cu un sfert din bugetul anilor trecuti.
    Cat despre ideea ca nu sunt oameni pasionati de lucrurile stramosesti, draga Flore, orizontul tau de asteptare se pare ca este extrem de limitat. Cea mai buna dovada a fost prezenta mare la festival – atat a tinerilor cat si acelor „asha”. Cred ca ar trebui sa ganditi inainte de a judeca, am obosit sa tot facem evenimente pe care sa le critice unii, mai putin informati , ca fiind incercari politice sau care nu plac tineretului. Am constatat ca tineretul, in mare parte,nu tot, nu prea stie ce vrea, in afara de manele si multi Mb nu recunoaste altceva; dovada: discotecile din Avrig sunt goale,cluburile bune se inchid, evenimentele culte (gen expozitii, lansari de carte, festival baroc, carnaval, seri tematice (retro, carnaval, etc) sunt frecventate de foarte putini tineri. Cred ca ar fi timpul ca acest tineret care tot protesteaza pe blog-uri sa-si mai largeasca orizontul de cunoastere sau sa-si faca propriile evenimente cu resursele si pe placul sau. Sau ar mai fi o solutie: sa participe la organizarea evenimentelor facute de noi pe bani publici ca sa vada cum, cine, cat de greu, unde, etc. se fac. Poate vor invata ceva din asta si poate atunci evenimentele vor fi perfecte. Caci, cine nu-si doreste sa faca ceva perfect? Si noi ne dorim insa, din pacate, conditiile si sprijinul nu ne sunt propice, dar, spre deosebire de cei care critica, noi macar incercam sa facem ceva.
    Atat am putut. Chiar daca n-a fost pe placul tuturor, si este normal si logic acest lucru, au fost mult mai putine critici fata de anii trecuti si mult mai multe aprecieri. Probabil ca aprecierile au venit de la cei „asha”.
    Cu prietenie,

    Maria Grancea
    Bibliotecar,
    unul dintre organizatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *