Soc si groaza, la Avrig a plouat

Sau mai bine zis avrigenii au aflat ca mai au si canalizari pe strada.

De fapt nu s-a intamplat mai nimic nou, la Avrig ca si oriunde in judet a dat o ploaie torentiala. Fapt ce a cauzat mici neplaceri anumitor personaje implicate in campania electorala.

Nu am putut sa nu observ diferentierea clara dintre pareri si bisericutele constituite in jurul unor candidati. De un singur lucru imi pare rau si anume ca domnul Sas Alexandu nu a speculat acest moment din punct de vedere electoral, fiindca putea si dansul sa dea un telefon la nenea Dan la OTV care sa trimita un car de televiziune pentru a filma grozavia si a masura cu un pahar debitul de apa.

Dar sa trecem direct la subiect si sa lamurim cum e treaba cu ploaia si canalizarea. In primul rand vreau sa precizez ca orasul Avrig are retele de canalizare mostenite de pe vremea defunctului dictator Ceausescu, mostenite din mandatele Stoica, Fraticiu si mai nou Klingeis, fiindca spre deosebire de Ceausescu care intentiona sa canalizeze tot orasul, ceilalti au avut grija doar de strazile lor si cele adiacente ca era prea batator la ochi sa faca doar la ei pe strada.

Acuma ceea ce s-a intamplat ieri in Avrig se intampla in orice oras din Romania si pot sa va confirm ca in anumte conditii se poate intampla si in strainatate, fiindca sistemele de canalizare din punct de vedere tehnic sunt proiectate sa faca fata unui anume debit de apa, in general o medie a ultimilor ani. Problema nu vine de la proiectarea canalizarii ci de la intretinerea ei, fiindca o canalizare neintretinuta se umple cu namol, mizerii si altele si automat nu mai poate face fata unui debit de apa normal.

Au incercat sa arunce pisica moarta in curtea vecinului fiecare dintre sustinatorii candidatilor fie platiti sau de buna voie au inceput cu propriile lor constatari. Am sa incep cu domnul Dan Francu, care este gazetar la ziarul de casa al PD-L Sibiu si implicit al domnului Traian Oprea care face o constatare oculara in gazeta si are grija sa mentioneze doar strazile pe care le-a canalizat in ultimul mandat domnul Fraticiu.

De cealalta parte, cativa comentatori sustinatori ai altui candidat l-au apostrofat imediat. Am facut o captura de ecran, fiindca in stilul caracteristic webmasterul Tribuna va sterge comentariile astea:

tribuna

Alti “binevoitori” au postat pe un anume grup de Facebook recent infiintat cu scop electoral si imagini cu zone in care canalizarea a fost realizata in mandatul Stoica: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/525912_414280195270047_782663176_n.jpg si chiar la niste lucrari de canalizare facute pe vremea fostului dictator: http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/475704_414278918603508_100000642110169_1293429_607149864_o.jpg

Problema este ca toate strazile mai putin lucrarile nou facute, respectiv Eroilor si Brukenthal cu strazile adiacente, sunt in aceeasi stare de ani buni. Baltile si gropile sunt aceleasi poate petecite pe ici pe colo din cand in cand de cativa “ingineri” cu o roaba de pietris si o canistra de smoala.

Ce ma frapeaza pe mine este faptul ca toate astea apar acuma, cum scriam si intr-un articol anterior, toate nemultumirile si aratarea cu degetul apare acum in prag de campanie. Ma intreb oare cand pe Eroilor se circula pana la glezna in noroaie si prin niste gropi de ziceai ca esti pe un pamant proaspat arat de ce nu s-a sesizat nimeni? Cand pe Brukenthal iti rupeai rotile in gropile din asfalt de ce nu s-a sesizat nimeni? In ultimii 10 ani cel putin de cand exista gropile din pozele pe care le-am linkat mai sus si in care se fac balti la fiecare ploaie de ce nu s-a sesizat nimeni?

Va spun eu de ce, fiindca cei care se sesizeaza ori sustin un candidat pe bani, ori de buna voie si la fel ca si candidatii pe care-I sustin au ipocrizia sa se dea victime odata la 4 ani si sa arate cu degetul.

(Vizualizat de 12 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
6 Responses to “Soc si groaza, la Avrig a plouat”
  1. silvia says:
  2. Malin says:
  3. ion says:
  4. Malin says:
  5. mary says:
  6. Malin says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *