GOA versus Primaria (runda 1)

Faptul ca intre seful GOA si seful Primariei exista o relatie tumultoasa de iubire si ura deopotriva nu cred ca mai e strain nimanui.

De fapt majoritatea avrigenilor sunt la curent doar cu relatia de ura dintre cei doi si mai putin cu cea de iubire. Chiar si asa aia de iubire exista si s-a manifestat de fiecare data cand interesele financiare ale celor doi s-au intersectat.

De exemplu atunci cand primarul (cu complicitatea consiliului local) i-a sters directorului GOA o datorie de peste 600.000 de lei ca sa nu mai fie GOA cel mai mare datornic la bugetul local. Sau atunci cand s-a defrisat ilegal muntele si au beneficiat ambii de o parte din prada pastrand astfel tacerea. Sau de ce nu, atunci cand s-a cedat cimitirul la GOA si s-au aprobat taxe pentru cimitir si de 3 ori mai mari decat la Sibiu (pentru ca nu-i asa? cimitirul din Avrig e mai mare si mai greu de intretinut). Sau poate chiar si atunci cand s-a trecut incasarea taxei pe salubritate de la GOA la Primarie pentru ca astfel avrigenii sa fie constransi la plata impozitelor si amenzilor si de taxa asta pe care multi oricum n-o plateau (si multi inca n-o platesc) si aruncau gunoaiele in zone de colectare comune sau pe marginea drumurilor. Desigur, lista asta de exemple poate sa continue, e ceva mai lunga si contine aspecte mai putin stiute de noi, avrigenii de rand, dar bine stiute de cei implicati.

Si totusi la fel ca in telenovelele sud-americane, sau daca vreti ca in relatia dintre Prigoana si Bahmuteanca, intre Ilie Stoica si Arnold Klingeis au fost si momente tensionate, momente de “divort” pentru ca interesele nu li s-au intersectat deloc.

Relatia asta tensionata a inceput cu alegerile din 2008, cand in turul doi unul s-a facut luntre si punte sa-l invinga pe celalalt la numarul de voturi si n-a reusit. Au urmat apoi atacurile fervente si frecvente in sedintele de consiliu, sedinte prin care invingatorul era atacat de invins prin gura si gesturile unor papagali, colegi de partid cu invinsul si care aveau o obligatie majora fata de acesta.

In timpul campaniei din 2012, lucrurile au culminat si au escaladat la un nivel greu de imaginat, in urma faptului ca unul dintre cei doi implicati in respectiva campanie a primit o lovitura dura din partea propriului partid si cum si-a prins colegii de partid in ograda celuilalti treaba a cam degenerat.

In acelasi asentiment cu exemplele de “iubire” si exemplele de “ura” sunt mai multe si mai putin stiute de noi toti, insa aparent apropierea alegerilor locale de anul viitor i-a facut pe cei doi sa-si ascuta cutitele si sa se pregateasca intens de confruntare.

Am vazut in urma cu mai bine de-o luna o foaie ce scria numai “de bine” despre directorul GOA si care a ajuns prin cateva dintre postele avrigenilor:ilie-stoica

Tonul, momentul in care foaia a aparut si starea relativa de acalmie in care se scaldase Avrigul in ultima perioada m-a intrigat la propriu si mi-a redat inca de la acea vreme un scenariu de confruntare timpurie intre cei doi. Desigur, pentru a confirma acest lucru si pentru a confirma existenta unei noi confruntari intre Ilie Stoica si Arnold Klingeis era nevoie ca raspunsul din partea lui Ilie Stoica sa apara.

Si adevarul e ca raspunsul asta s-a cam lasat asteptat (probabil fiind o strategie de la a distrage atentia de la depesa initiala) si a venit cu aproape doua luni intarziere sub forma unor postari pe Facebook:

Screen Shot 2015-10-07 at 10.54.46

Screen Shot 2015-10-07 at 11.45.09 Screen Shot 2015-10-07 at 11.45.21 Screen Shot 2015-10-07 at 11.45.32

Aparent, profilul de Facebook al GOA a devenit activ cam in aceeasi perioada in care incepuse sa circule depesa de mai sus ce-l ataca pe seful lor, insa atacurile astea au inceput sa apara abia in ultimele 3 zile, dupa ce GOA a postat pe Facebook o serie de chestii relationate cu colectarea selectiva si ce activitate desfasoara ei. Desigur, in opinia mea lucrul asta a fost bine gandit ca sa distraga atentia de la scopul direct al acestor atacuri.

Initial am crezut ca dupa ce GOA si-a neglijat pagina de Facebook ani la randul, s-au trezit sa fie activi abia din August 2015 pentru ca atunci si-au incheiat angajatii GOA “stagiul de pregatire” la Poiana Neamtului si astfel au revenit la sarcinile pe care le aveau prevazute de fapt in fisa postului si nu la sarcini din afara fisei postului, dar impuse de director.

Desi intentia postarilor respective e aceea de a-l ataca pe primar, probabil drept rasplata pentru propaganda facuta anterior impotriva directorului GOA, acestea spun niste adevaruri destul de crunte pentru Avrig:

  • Consiliul Local Avrig a alocat o suma pentru constructia unei platforme ce urma sa ajute GOA la economisirea unor sume de bani in ceea ce priveste procesarea deseurilor si a mandatat Primaria Avrig sa acorde sumele respective. Primaria Avrig nu le-a acordat pentru ca primarul a refuzat si nu e prima data cand face asta. Seful GOA stia ca primarul a refuzat, cel mai probabil consilierii (daca nu toti macar cei care-s in acelasi partid cu directorul GOA) stiau si chiar si asa nimeni n-a facut nimic din luna martie in privinta asta. Seful GOA a decis sa comunice poporului destul de voalat ca o sa se scumpeasca gunoiul si ca vinovat pentru asta e primarul, fara sa spuna de ce n-a facut lucrul asta public de atatea luni si mai ales de ce n-a luat nici o masura in acest caz, pentru ca sustinere in consiliu probabil ca avea. Bineinteles ca nu ne spune nici de ce nu a facut nici un demers legal impotriva primarului pentru un astfel de abuz in serviciu.
  • Primaria Avrig (prin primar) finanteaza nevoile orasului pe baza de criterii de simpatie, interes personal si cumetrie. Astfel, daca o investitie aprobata de consiliu nu-l avantajeaza pe primar, acesta nu o aproba si nu o pune in aplicare. Desigur, vorbim de un abuz in serviciu, insa aparent consilierii sunt atat de ignoranti si de fuduli incat nici nu se sinchisesc sa verifice activitatea primarului, sa vada cate dintre HCL sunt puse in aplicare si mai ales cum sunt puse in aplicare. Ba mai mult, desi abuzul in serviciu este ilegal, iar functionarul care nu-l raporteaza e automat complice, la Avrig complicitatea e dusa spre absurd. Probabil ca de asta i-au votat avrigenii pe aia de au ajuns consilieri, ca sa fie complici la abuzuri si furturi din banul public.
  • Taxa de salubritate urmeaza sa creasca cel mai probabil, iar lucrul asta e datorita nesimtirii celor care conduc orasul. Daca erau catusi de putin responsabili si daca avea un minim respect fata de cetatean, faceau ceva pentru a preveni cresterea taxei in cauza, insa ca orice lichea politica ajunsa in functie pe baza de santaj si voturi cumparate, fiecare dintre cei implicati in acest “scandal” prefera sa puna cetateanul in fata faptului implinit, pentru ca in asa fel nu mai e loc de intoarcere si cine stie, poate matematic vorbind, din cresterea asta de taxe profita si ei putin. In mod normal, Consiliul Local Avrig ar trebui sa-si asume pe deplin situatia asta si sa-i duca in Tribunal atat pe primar cat si pe directorul GOA pentru ca incompetenta si nesimtirea de care dau dovada amandoi sa se trateze pe litera legii. Desigur, consilierii locali n-au nici un interes sa-si faca meseria pentru ca in fond, de la noi avrigenii de rand nu primesc nici un comision ca sa-si faca meseria si astfel n-au absolut nici un interes.

In alta ordine de idei, ce voiam sa zic de fapt e ca azi pe la Primaria din Sibiu un neica nimeni e perchezitionat de DNA si pare-se ca zgomotul de catuse e mai aproape ca niciodata de Avrig. Vorba unora “sa fie intr-un ceas bun”.

(Vizualizat de 277 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.