Fantanita Haiducului, hotelul situat in Padurea Bradului si inima tarii, la doar 15 minute de Sibiu, reprezinta pentru sotii Georgeta si Ioan Tatu un proiect adus la maturitate in doar 5 ani fiind, in acelasi timp, copilul de suflet pentru care au depus orice efort a fost necesar, investind deopotriva material uman: timp si implicare personala, inteligenta, emotii s.a., cat si banesc, hotelul de trei stele inghitind chiar de la constructie o suma considerabila: nu mai putin de 3 milioane de euro.
Afacerea de succes pe care o prezentam in acest numar si-a castigat reputatia foarte devreme, la scurt timp de la deschidere, in 2004, coordonatele reusitei avand cateva puncte forte, care ies destul de usor in evidenta. Cand spun reputatie, nu ma gandesc doar la zona Sibiului, acest hotel avand cereri de cazare, masa si alte servicii provenind din toata tara si chiar din afara. Si ma refer inclusiv la faptul ca, dintre destul de multele hoteluri care exista la ora actuala in tara, Fantanita Haiducului a fost printre primele 9 hoteluri care s-au afiliat la o retea americana de renume, adica la Best Western, afiliere care s-a finalizat chiar in luna august a acestui an.

Afaceristi cu inima deschisa, crezuri puternice si planuri bine definite

In 2002, atunci cand au cumparat de la fostul FEDERAL COOP o baza de cazare si agrement veche si lasata in paragina, construita in perioada comunista (1973), pentru sotii Tatu, Fantanita Haiducului era prima lor afacere de tip hotelier. Noii proprietari au plecat de la bun inceput de la ideea ca vor construi nu doar un hotel la marginea drumului national, ci un loc care va fi dorit si vizitat pentru masa gustoasa, serviciile diverse si atmosfera sa placuta, atat din interiorul locatiei, din gradina si terasa cu aer proaspat, cat si din imprejurimile paduroase.
Vestea acestui loc plin de voie buna si bucate gustoase, cu portii haiducesti, cum le spune doamna Tatu, a mers repede, astfel ca, in anii din urma, Fantanitei i-au trecut pragul personalitati cu nume rezonante ale vremurilor contemporane, din viata politica si cea culturala, semn al succesului solid, consolidat in doar cativa ani. Printre cei mai cunoscuti oaspeti, ii putem aminti pe Traian Basescu, scriitorul Paolo Coelho si chiar Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu.

Doamna Georgeta Tatu, o gazda deschisa si cu o prezenta extrem de naturala, a contribuit la reusita cu experienta celor 36 de ani ai sai, dintre care o mare parte i-a dedicat restauratiei, dupa incheierea studiilor de Comert-Turism. Munca in restauratie si hotelarie o face cu pasiune si, dupa cum multi clienti de-ai casei au observat de-a lungul timpului, este inima bucatariei de la Fantanita, unde multe bucate au iesit din propriile-i maini. Nu ma dau la o parte, ma bag unde e mai greu, ne spune doamna Tatu. Tot ea a fost cea care a impus un mod particular de prezentare a meniului, considerand ca oaspetii trebuie sa-si desfete si privirea, inainte de a gusta mancarea.

Este un mare adevar, in fond, sa transferi suflet unei locatii, bucatelor si atmosferei; cumva clientii simt intotdeauna acest lucru si revin, ducand vestea si printre cunoscuti.
Dupa terminarea studiilor in comert, domnul Tatu, acum la 38 de ani, a acumulat, la randul sau, o bine-venita experienta in domeniu, visand mereu la a avea o pensiune proprie spre anii de maturitate tarzie. Sotia sa a devansat insa aceste planuri, considerand ca acum este momentul pentru acest vis, astfel incat sa aiba parte de energia maxima impletita cu experienta acestei varste. Din capul locului, domnul Tatu a acceptat provocarea si a inceput o munca de logistica, pe care o continua si in prezent, preluand partea de constructie si de dezvoltare a afacerii.

Sotii Tatu mai au ceva in comun, pe langa ambitie si simt al oportunitatilor, o filozofie de viata transpusa foarte bine si cu inteligenta in afaceri: credinta doar in reusita si succes.

Restauratia aduce profitul, insa cu multa pricepere

In prezent, locatia cuprinde doua restaurante: Salonul Rustic (100 de locuri) si Salonul Rosu (180 de locuri), terasa, bar si crama, care impreuna totalizeaza 700 de locuri, fapt ce o recomanda foarte bine si pentru evenimente de tipul nuntilor, botezurilor si petrecerilor private. In plus, vara se poate lua masa inclusiv in foisorul de langa gratar.
Proprietarii au mizat de la bun inceput pe atuul unei bucatarii cu ingrediente proaspete si genuine, meniul romanesc fiind foarte apreciat. In ciuda faptului ca vorbim de un hotel aflat pe un bun amplasament, castigul, in acest caz, vine din restauratie! Capacitatea mare a celor doua saloane restaurant este ocupata, in prezent, in proportie de 80% , ceea ce inseamna evident un grad de ocupare foarte bun. In timpul saptamanii, 200 de locuri sunt pe meniu � la carte, in weekend fiind ocupate si celelalte 400 de locuri. Bucatarul-sef a fost adus tocmai de la Sinaia, acest post fiind unul deosebit de important pentru restaurant.
La aceasta situatie fericita a contribuit si faptul ca Sibiul este, in prezent, un oras foarte cautat de turistii romani si straini, deopotriva, titlul de Capitala Europeana Culturala impulsionand mai toate afacerile legate de turism din zona. Sibiul, pe langa avantajul de a fi pastrat elementele medievale tipice este, de altfel, pozitionat ideal pentru turism, gasindu-se in centrul tarii, intr-un peisaj montan deosebit si beneficiind de aeroport international, fapt ce il propulseaza printre destinatiile turistice europene cautate in prezent.

Cititi intreg articolul aici.

Sursa:www.hores.ro

By

One thought on “Fantanita Haiducului – La margine de sosea, o afacere trainica”
  1. Eu m-as rezuma la a concluziona ca a fost una dintre putinele spalari de bani din tara care s-a concretizat cu crearea de locuri de munca si investitii pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *