Inundatii la Avrig

Technorati Tags: ,,,

Nici Avrigul nu a scăpat de problemele provocate de ploile abundente căzute în sfârşitul de săptămână ce a trecut. Cea mai afectată de furia apelor a fost Zona Turistică Valea Avrigului, unde râul Avrigului a ieşit din matcă şi, cu o forţă nemaivăzută, a „ras” pur şi simplu tot ce a întâlnit în cale.
În conformitate cu o situaţie întocmită de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei oraşului Avrig (SVSU Avrig), revărsarea apelor râului Avrig a provocat ruperea malurilor pe o lungime de aproximativ 10 km, inundarea subsolului staţiei de epurare a apei potabile care alimentează oraşul, avarierea unui număr de 20 locuinţe şi distrugerea altor trei în satul de vacanţă, inundarea a două două locuinţe în oraş, afectarea a 7 hectare de păşuni, ruperea unui stâlp de alimentare cu energie electrică (în satul de vacanţă), inundarea a 12 fântâni. În ceea ce priveşte pagubele produse căilor de acces, raportul SVSU Avrig menţionează blocarea sau avarierea a 4 drumuri de exploatare şi aproximativ 4 km de căi de acces din satul de vacanţă. De asemenea, tot în legătură cu acest aspect, se mai menţionează faptul că, din cauza inundaţiilor, în zonă se circulă cu dificultate pe şase drumuri (aproximativ 8 km), apele afectând şi cinci poduri sau podeţe, precum şi 4 traversări pietonale (punţi). Pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, diminuarea şi repararea pagubelor şi prevenirea extinderii anumitor situaţii periculoase, în zona calamitată s-a acţionat cu forţe umane şi utilaje ale Primăriei oraşului Avrig şi SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA. Au participat 12 membri voluntari ai SVSU Avrig (pompieri voluntari), 4 poliţişti de la Poliţia oraşului Avrig, 3 agenţi ai Poliţiei Comunitare Avrig, 7 angajaţi ai SC GOA SA şi 18 angajaţi ai Serviciului Public pentru Administrarea Pieţelor, Târgurilor, Parcurilor, Spaţiilor Verzi şi Ecarisaj din cadrul Primăriei oraşului Avrig. Echipele de intervenţie s-au folosit de o autospecială de pompieri, două buldoexcavatoare, o autobasculantă, un tractor cu remorcă, două motopompe etc. Nu au fost înregistrate victime omeneşti, angajaţii SVSU acţionând pentru evacuarea unui număr de 40 de turişti prinşi de viitură în zonă, alte 12 persoane fiind scoase dintr-o zonă izolată din cauza avarierii unui pod. Informaţiile ne-au fost oferite de Marian Frunteanu, inspector Protecţie Civilă- SVSU Avrig.

din Tribuna

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *