Despre tineri si politica

Cele doua mandate ale lui Arnold Klingeis ne-au dovedit (daca mai era nevoie) faptul ca nu exista o regula general valabila care spune ca tinerii sunt neaparat solutia in politica.

De fapt dinamica votului ne-a demonstrat ca pentru succesul in politica e nevoie de un grup omogen care sa imbine experienta celor mai in varsta cu ideile inovatoare ale tinerilor. Lipsa unei omogenizari concrete si incercarea de a castiga alegerile cu liste de partid (si aici ma refer la listele scurte de locuri eligibile) constituite exclusiv din oameni in varsta sau exclusiv din tineri va reprezenta din start un esec, pentru ca cei care au experienta nu au pulsul noilor vremuri, iar cei care au pulsul noilor vremuri n-au experienta.

Si ca sa convingi o comunitate sa-ti voteze lista trebuie sa ai in lista respectiva exact lucrul pe care societatea il cauta.

N-am sa insist pe esecurile la nivel economic, social si politic rezultate din mandatele Fraticiu si Klingeis la fel cum am sa ma declar inca de pe acum sceptic privind mandatul David. Sceptic desigur pana la proba contrarie.

Dar sa revenim la tineri. In Avrig sunt o sumedenie de tineri cu viziune si idei, tineri care n-au nevoie de un loc pe lista, tineri care nu si-au revendicat vreun loc pe lista si tineri care vor si pot sa faca ceva pentru oras. Si nu, nu ma refer doar la campanii de mers pe bicicleta sau campanii de facut curat pe “Valea Avrigului” ci la modernizarea exclusiva a Avrigului.

Tinerii din Avrig pot sa se implice in politica si fara functii, pentru ca politica in fond se rezuma la viziuni si doctrine. Numai ca, pentru ca tinerii din Avrig sa poata sa-si aduca aportul in comunitate ei trebuie intai ascultati. La Avrig e nevoie de un lucru care a lipsit cu desavarsire timp de 20 de ani si anume de dialog.

Consilierii locali si primarul trebuie sa deschida usa salii de sedinte oamenilor pentru ca un dialog trebuie sa existe in mod constant si mai ales in afara sedintelor de consiliu unde punctele de discutie sunt deja stabilite in prealabil. E nevoie de un dialog destins, amiabil nu doar cu tinerii din Avrig ci si cu intelectualii si profesionistii din Avrig. Ideile bune trebuiesc dezbatute, intoarse pe toate partile si intr-un final implementate.

Pentru ca orasul sa inceapa sa se miste intr-o directie buna nu exista o nevoie acuta de bani, exista o nevoie acuta de comunicare. In 20 de ani, in lipsa unei comunicari directe banii orasului s-au cheltuit intr-un mod iresponsabil de catre niste oameni iresponsabili, iar lucrul asta trebuie sa se termine.

mountains-889131

(Vizualizat de 327 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.