S-a asternut linistea peste sat

In ultimele luni se pare ca linistea a pus stapanire peste Avrig. N-am mai avut cronici de consiliu si nici comunicate ale Asociatiei in afara de unul in care s-a ajuns la concluzia ca avrigenii sunt niste blegi pentru ca nu s-au dus in numar cat mai mare la dezbaterea pentru buget.

Acuma aici e un subiect destul de complex de discutat si n-am sa intru in el, insa vreau sa spun faptul ca nu toti avem studii economice si intelegem de fapt cum sta treaba cu bugetul. Astfel ca daca o majoritate de consilieri cu blatul facut vor sa ne prosteasca atunci or sa ne prosteasca. Ba mai mult, nici nu e nevoie sa ne prosteasca pentru ca pot face bugetul asa cum vrem noi, iar mai apoi dupa 6 luni sa faca rectificare bugetara si sa-si puna in aplicare smenurile. E drept ca exercitiul democratic al Primariei Avrig e bun, insa insuficient pe moment.

Dar sa revenim la liniste pentru ca de asta vreau sa va vorbesc in articolul asta. Remarcasem in urma cu ceva vreme faptul ca Asociatia asta civica prin care unii s-au strufocat sa ne sugereze nivelul de bunavointa si interesul deosebit pe care-l acorda problemelor avrigenilor in campania electorala a cam amutit la scurt timp dupa ce s-a terminat campania electorala. De fapt primul lucru pe care l-am remarcat a fost faptul ca s-a diminuat drastic agresivitatea atacurilor la adresa primarului pana la punctul in care n-au mai existat.

Si in iarna aveam sa aflu de ce s-a ajuns in situatia asta si mai ales de ce s-a linistit brusc “Asociatia” si mai ales presedintele ei care pana de curand voia binele nostru al tuturor si mai ales al Avrigului. Astfel se pare ca potolirea asta a presedintelui asociatiei coincide cu acordarea de catre primarie a unui contract catre o firma banala numita Electric Plus SRL care printr-o pura coincidenta apartine fratelui presedintelui asociatiei si care a imbracat in termopan un colt din holul primariei. Factura cu pricina o gasiti pe desfasuratorul publicat pe siteul Primariei Avrig pentru luna Decembrie 2016.

Acuma nu stiu cum sunt altii, dar mie mi se pare amuzant ca o firma care are denumirea “Electric” sa faca termopane la primaria din sat in timp ce firma fratelui se ocupa exclusiv cu termopane. Dar, dupa cum ar spune niste evlaviosi: incurcate sunt caile domnului. Al carui domn, trageti si voi concluzia.

Evident ca acestui prim contract i-au urmat si altele incredintate in acelasi mod si aparent de fiecare data cand a aparut un astfel de contract “Asociatia” respectiva n-a avut nimic de spus, nici de obiectat si nici de investigat.

In alta ordine de idei, in urma cu doua zile, pe strada Eroilor un om a fost lovit intr-un accident rutier si lasat inconstient intr-o balta de sange pentru ca cel care se face vinovat de accident a fugit, iar martorii (daca exista) se fac ca n-au vazut nimic. Familia victimei acuza politia de tentative de musamalizare si intr-un astfel de context orice om cu bun simt s-ar astepta ca o asociatie care-si spune “ATITUDINE civica” sa se autosesizeze si sa ofere macar o minima consiliere juridica familiei.

Numai ca din pacate atunci cand ai burta plina e mult mai simplu sa taci ca porcul in cucuruz si evident la fel de simplu e sa incepi sa guiti din nou atunci cand banii de la Primarie se termina.

(Vizualizat de 278 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest blog folosește cookie-uri pentru realizarea de statistici in ceea ce priveste vizitatorii, comentarii mai rapide, reclame personalizate și alte efecte vizuale. Nu se colecteaza alte date personale in afara de cele necesare pentru buna functionare a acestui site. Pentru a putea utiliza intreaga functionalitate a acestui site e recomandat sa acceptati utilizarea cookie-urilor.

Sunteti de acord? Da | Nu | Informatii suplimentare