Cine s-ar vinde pe un telefon?

Probabil ca, judecand dupa societatea in care traim, la intrebarea din titlu ati raspunde mai degraba cu o alta intrebare retorica: Cine nu s-ar vinde pe un telefon?

Si ca sa intelegeti mai bine despre ce-i vorba am sa va povestesc ce-am auzit umbland hai-hui prin sat zilele astea ca-i de foarte mare importanta.

Aparent umbla vorba prin sat ca inainte de alegeri cu vreo cateva luni, fostul primar a contractat de la o firma de telefonie mobila 6 telefoane iPhone 6s in urma unei recomandari primite in acest sens de la fostul viceprimar.

Pana aici nimic iesit din comun, numai ca din cate se pare, in timp ce facturile pentru telefoanele respective vin la plata luna de luna telefoanele nu exista inregistrate nicaieri in inventarul primariei si nimeni nu stie unde sunt sau cine le foloseste si mai ales daca le foloseste in scopuri profesionale sau personale.

Ori treaba asta ridica o serie de intrebari pe marginea felului in care se abordeaza situatia asta de catre noul primar si de catre subalternii lui din primarie:

  • Daca s-a descoperit un contract pagubos pentru comunitate incheiat de fostul primar de ce n-a fost facut public deja impreuna cu facturile corespondente? Asta ca tot vorbim de transparenta totala, pai transparenta totala nu presupune sa se pastreze in continuare omerta in Primarie privind smenurile fostului primar.
  • Daca s-a constatat lipsa din inventar a unor telefoane mobile atat de scumpe de ce nu s-au facut deja demersuri legale pentru ca autoritatile sa faca o ancheta in acest sens?  Operatorul de telefonie poate sa localizeze cu o marja de eroare de 1,5m orice telefon activ, insa pentru a face lucrul asta trebuie ca un organ de ancheta sa faca o cerere si un organ de ancheta nu poate face o cercetare fara o plangere in prealabil. De fapt exista situatii unde nici macar n-ai nevoie de operator pentru ca poti localiza un telefon doar pe baza unei poze urcate pe net.
  • De ce nu a fost inca sanctionat nimeni din primarie pentru lipsa acestor telefoane si mai ales pentru facturile mari care se platesc pentru abonamentele lor? Inteleg ca nu se stie cine anume detine telefoanele astea, insa se stie cine avea obligatia legala sa le preia in gestiune si sa le stie rostul asa ca se stie exact cine trebuie sanctionat administrativ pentru lipsa lor.
  • Desi au trecut deja mai bine de doua luni de mandat sub noul executiv si legislativ, aparent nimeni n-a cerut operatorului sa suspende abonamentele respective lor telefoane pana la clarificarea situatiei. De ce se procedeaza asa? Ei bine aspectul asta la fel de intrigant ca si cele anterioare.
  • De ce nu s-a dus contractul respectiv, impreuna cu facturile in ultima sedinta de consiliu, pentru a-i cere socoteala fostului primar care acum e consilier si pentru a se stabili la nivel de consiliu un plan in acest sens? Desigur cand vorbesc de plan nu ma refer la o musamalizare in grup.

Dincolo de aspectele ce tin de noul primar si de aparenta lipsa de implicare in povestea asta mai exista o serie de necunoscute ce tin de fostul primar, fostul viceprimar si cei care se folosesc aparent abuziv de telefoanele astea.

In primul rand, daca ceea ce se zvoneste se confirma, si anume ca primarul a facut contractul respectiv la recomandarea vicelui atunci avem o prima dovada a faptului ca intre PSD si FDGR se infiripase o poveste de iubire chiar inainte de alegeri si ca s-au riscat sa faca un asemenea contract din doua motive:

  • Ei doi probabil ca si-au insusit cate un telefon fiecare, insa au mai ramas patru telefoane pe care probabil le-au facut cadou unor angajati din primarie care fie urmau sa le ramana loiali, fie urmau sa contribuie intr-un fel sau altul la castigarea alegerilor.
  • PSD si FDGR aveau certitudinea ca unul dintre cele doua partide o sa dea in continuare primarul si au facut contractul asta asa pe fata fara niciun fel de teama ca or sa fie desconspirati ulterior, iar primarul si viceprimarul ce urma sa vina din partea lor avea sa pastreze contractul secret si sa plateasca in continuare.

Si ca sa inchei in acelasi registru in care a inceput e musai sa pun intrebarea din titlu pentru ca mie mi se pare ca un angajat al primariei care se vinde unui fost primar sau viceprimar pe un telefon mobil nu prea e demn de o cariera in administratie publica.

iphone-1283304

(Vizualizat de 219 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
One Response to “Cine s-ar vinde pe un telefon?”
  1. Lucian Hodoboc says:

Leave a Reply

Your email address will not be published.