Cate tipuri de hoti exista?

Hai ca stiu ca habar n-aveti care-i raspunsul la intrebarea din titlu si am sa va spun eu fiindca pentru o perioada de timp am crescut printre golani si am ramas cu ceva invataturi.

Dar inainte de toate e musai sa-mi fac mea culpa fiindca in articolul de ieri pe care il aveam scris partial inca de prin ianuarie cand am aflat de poveste am facut conexiunea gresita intre cronicar si presedinte de asociatie de atitudine civica si firma care a pus termopanele in decembrie la Primaria Avrig. Mi-a fost cel putin lene sa verific cum sta treaba cu firma respectiva si am corelat-o cu fratele cronicarului cand de fapt e firma care-i furnizeaza cronicarului termopane Barrier. Totusi cum in afara de treaba asta articolul in cauza nu contine niciun fel de alta neconcordanta nu mi-am propus sa-l revizuiesc intr-un fel.

Asa ca profit de prilej ca sa-mi cer scuze public fata de un om pe care l-am inclus in mod gresit intr-o ecuatie care se pare ca nu-l priveste in niciun fel.

Revenind la cronicar, aparent n-a digerat prea bine articolul respectiv pentru ca deh! dupa ani la randul in care i-ai aratat pe altii cu degetul datorita relatiei comerciale pe care au avut-o cu fostul primar e normal sa nu-ti convina ca esti aratat tocmai tu cu degetul in baza unor relatii comerciale similare.

Ba mai mult, din postura de presedinte de asociatie civica care doar se face ca ia atitudine pare oportun sa intermediezi relatii comerciale intre Primaria cu care ai sters pe jos atatia ani si tocmai furnizorul tau. De fapt simpla prezenta a furnizorului tau intr-un astfel de contract care vine dintr-un judet aflat la sute de km. distanta ca sa monteze local termopane pe bani putini e cel putin suspicioasa. Ipocrita nici nu mai are rost sa spun ca e fiindca atunci cand militezi pentru produsele si servicile locale, dar intermediezi un negot din afara judetului e lesne de inteles ce fel de om esti.

Punct. Pentru ca nu merita prea mare atentie personajul mai ales din moment ce avrigenii aia blegi care nu s-au dus la dezbaterea pentru buget asa cum se astepta asociatia respectiva au oaresce nivel de perspicacitate si stiu sa miroasa omul de la mare distanta.

Acum sa vorbim putin de termopanele respective si pe urma va spun cum e treaba cu hotii (ca sa intelegeti unde vreau sa bat nu de alta). Cand i s-au denuntat public faptele astea bune (cu care n-a catadicsit sa se laude precum in alte ocazii), cronicarul a spus in apararea sa faptul ca s-a implicat si la scoala de la Sacadate unde a reusit reducerea costurilor de la 5000 de euro la 2500 de euro (sic!). Mno’ in cazul asta ori exista o piata extrem de volatila si fara prea mare concurenta in domeniul termopanelor incat aceleasi termopane cu fix acelasi nivel calitativ pot sa coste si cu 50% mai putin intre un furnizor sau altul, ori faptele astea bune si ascunse publicului (pana in prezent) se asociaza cu un rabat la calitate. In fine, nu-s expert in termopane si dau doar cu presupusul in baza unor asertiuni logice si a unor experiente in domeniul comercial. Atata tot!

Revenind la hoti, ca despre ei voiam sa va zic cateceva, Alex concluziona intr-un articol recent faptul ca politica romaneasca e plina de gargaragii care maraie intens in speranta ca vor obtine si ei o farama din ciolan. Ma rog, rationamentul lui Alex avea de-a face cu varful politicii, insa se poate aplica la fel de usor si la nivel local fiindca-i plina tara asta de oportunisti care dupa ce urla public se apuca si fac poteca pana la casa primarului seara de seara in speranta ca vor putea obtine un contract din care sa-si traga si ei comisioane. Doar ca dupa cum bine spunea Alex in articolul respectiv, marea problema a multora dintre ei, incepand cu Sebi Ghita si terminand cu un buticar anonim din fundul tarii, e ca habar n-au cand sa se opreasca si ai ales cand si in ce context sa se faca nevazuti.

Ori fix asta-i si treaba cu hotii de care va intrebam in titlu pentru ca exista doua tipuri de hoti. Sunt cei care dau o spargere si incearca sa fie meticulosi, sa lase cat mai putine indicii si care se dau la fund si se fac nevazuti pentru o perioada considerabila de timp si cei care dau o spargere manati de aroganta si in neatentia generala isi scapa buletinul la locul faptei, iar cand isi dau seama c-au lasat prea multe dovezi nu fac decat sa se intoarca la locul faptei si sa intrebe daca nu cumva le-a vazut cineva buletinul.

Unde vreau sa bat o sa va dati seama si singuri in baza capturilor de ecran de mai jos pentru ca sunteti oameni destepti, nicidecum blegi cum v-au facut fix cei care ar trebui sa va apere interesele:

(Vizualizat de 177 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest blog folosește cookie-uri pentru realizarea de statistici in ceea ce priveste vizitatorii, comentarii mai rapide, reclame personalizate și alte efecte vizuale. Nu se colecteaza alte date personale in afara de cele necesare pentru buna functionare a acestui site. Pentru a putea utiliza intreaga functionalitate a acestui site e recomandat sa acceptati utilizarea cookie-urilor.

Sunteti de acord? Da | Nu | Informatii suplimentare