Plata impozitului din diaspora

Dupa ani de tergiversari ce au tinut mai degraba de indolenta primarilor si consilierilor de la Avrig si mai putin de lipsa unei solutii tehnice in acest sens, s-a reusit implementarea in totalitate a sistemului de plata al taxelor si impozitelor prin portalul ghiseul.ro.

Si fiindca stiu ca multi habar n-au despre faptul c-a fost implementat sistemul si nici cum sa-l foloseasca eficient am sa va prezint in randurile de mai jos un mic ghid ca sa puteti sa va platiti impozitele online indiferent unde va aflati pe glob. De fapt ghidul asta poate sa fie aplicat si de cei din Avrig care au lucruri mai bune de facut decat sa stea la cozi pe la ghiseele primariei.

Exista doua modalitati de plata a taxelor si am sa incerc sa le abordez pe ambele. Prima e plata fara autentificare si poate sa fie utilizata daca stiti sumele pe care le aveti de plata si evident destinatia acestora.

Pentru a accesa sistemul de plata fara autentificare trebuie sa urmati linkul care spune “PLATESTE FARA AUTENTIFICARE” din dreapta jos (precum in imaginea de mai jos):

Apoi, odata ajunsi la formularul de plata trebuie sa selectati judetul, tipul de institutie si institutia in conturile careia vreti sa platiti:

Dupa ce selectati Avrig o sa va apara ecranul de mai jos pentru a alege conceptul taxei:

Odata ales conceptul corect tot ce trebuie sa faceti e sa completati formularul ce urmeaza cu toate datele, sa va asigurati de acuratetea datelor si continuati la pagina de plata unde trebuie sa va introduceti datele cardului de credit/debit.

Cam asta e pentru plata fara autentificare, sa trecem la cea cu autentificare pe care o recomand, mai ales celor care vor sa plateasca fragmentat din diverse motive sau care nu stiu ce sume datoreaza si c reprezinta sumele respective.

Pentru plata cu autentificare trebuie sa urmati linkul care spune “SOLICITA DATE ACCESS” din stanga jos a paginii ghiseul.ro.

Primul pas e sa va introduceti CNP-ul pentru validarea lui de catre sistem:

Daca CNP-ul introdus este valid atunci o sa apara un alt formular unde trebuie introduse datele personale si de contact:

ATENTIE: Atat adresa de email cat si numarul de telefon trebuie sa fie valide pentru ca nu o sa puteti valida cardul fara telefon unde o sa primiti un SMS si nici sa primiti datele de contact fara acces la email.

Apoi, daca sunteti in afara tarii si cardul e emis de o banca straina e musai sa bifati casuta din dreptul “Card emis de o banca din strainatate”.

Daca ati introdus totul corect o sa fiti redirectionati la o pagina unde trebuie sa introduceti datele cardului pentru validare. Validatea presupune efectuarea unei plati de 1 leu (euro, dolari sau orice alta moneda in care e emis cardul) si introducerea codului de tranzactie.

Dupa ce apasati butonul “Platesc in siguranta” o sa primiti un email cu un link prin care puteti valida codul de tranzactie:

Codul de tranzactie puteti sa-l obtineti fie din SMS-ul primit de la banca in notificarea tranzactiei (daca aveti un astfel de serviciu asociat), fie din aplicatia de internet banking, fie dintr-un extras de cont bancar. Codul respectiv are 4 cifre si ajuta la autentificarea datelor de plata.

Dupa ce verificati codul de tranzactie o sa primiti un email cu datele de logare, date pe care trebuie sa le schimbati dupa prima logare in contul de pe ghiseul.ro.

Daca ati inlocuit datele de logare cu ceva mai usor de retinut (insa nu prea usor ca sa nu poata sa fie ghicite) o sa fie nevoie sa va logati din nou in cont utilizand datele corecte si dupa logare o sa va apara un listing al sumelor restante si conceptul acestora:

Sistemul o sa afiseze sumele restante in totalitate si daca vreti sa le platiti in totalitate atunci utilizati butonul “PLATESTE”, totusi daca vreti sa platiti doar partial din diverse motive atunci acolo unde nu intentionati sa platiti modificati sumele cu 0 (zero) si unde intentionati sa platiti fie lasati suma intacta daca o platiti in intregime fie o modificati pentru a reflecta cuantumul pe care aveti disponibilitate sa-l platiti.

Apoi apasati pe butonul “PLATESTE” si o sa fiti transferat catre o pagina securizata unde trebuie sa va introduceti datele cardului:

Daca datele cardului au fost introduse corect si suma s-a putut incasa de pe el atunci o sa primiti o confirmare de plata precum cea de mai jos:

Iar pe email o sa va vina un fisier PDF care contine toate datele tranzactiei si care poate sa fie folosit ca justificare a platii in cazul in care suma platita o sa apara in continuare ca fiind restanta.

Sistemul ghiseul.ro o sa actualizeze in timp real fiecare plata si suma achitata se scade automat din totalul ramas de plata.

In cazul in care aveti nevoie de ajutor sau nu ati inteles bine vreunul din pasii descrisi mai sus puteti sa ma intrebati pe Facebook si am sa va raspund in limita timpului disponibil sau sa sunati la primarie la numarul 0269523101 interior 12.

(Vizualizat de 128 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest blog folosește cookie-uri pentru realizarea de statistici in ceea ce priveste vizitatorii, comentarii mai rapide, reclame personalizate și alte efecte vizuale. Nu se colecteaza alte date personale in afara de cele necesare pentru buna functionare a acestui site. Pentru a putea utiliza intreaga functionalitate a acestui site e recomandat sa acceptati utilizarea cookie-urilor.

Sunteti de acord? Da | Nu | Informatii suplimentare