Cateva idei pe scurt

As mai scrie din cand in cand, dar sunt ocupat cu altele si sincer sa fiu adeseori n-am tragere de inima sa mai scriu despre Avrig. Totusi, azi mi-am facut ragaz ca sa astern o serie de idei apropo de ultimele intamplari:

  • Se asfalteaza Drumul Poienii si s-au inceput lucrarile la strada Gheorghe Lazar, doua drumuri care au nemultumit, cred, pe toata lumea. Problema cea mai mare e ca astfel de lucrari s-au inceput in prag de iarna, iar asta inseamna ca or sa se lungeasca nejustificat si ca daca or sa se realizeze la temperaturi neconforme si cu materiale lungite ca sa mai asfaltam ceva curti si parcari atunci cu siguranta ca ambele lucrari or sa fie ori proaste ori extrem de proaste;
  • Am citit pe Tribuna ca urmeaza sa se faca o parcare pe Gheorghe Lazar, in fata scolii generale, aparent in locul gradinii ce se afla in fata scolii. O parcare in zona aia e necesara si utila, iar gradina aia din fata scolii Gheorghe Lazar era nefolosita, DAR ultimul lucru de care au nevoie elevii sunt cateva zeci sau sute de masini care sa le baraie sub geamuri zilnic. Elevii au nevoie de liniste ca sa se poata sa se concentreze la ore, iar cu motoare turate si gaze de esapament n-o sa-i prea ajutam in acest sens ci dimpotriva. Din pacate pentru multi educatia se rezuma doar la a plati profesori calificati, nu si la a crea o serie de conditii propice, si astfel avem parte de implementarea unor idei de-a dreptul cretine. Mai ramane sa se faca vreun bordel ceva peste drum de scoala si putem considera ca actul de invatamant a ajuns pe cele mai inalte culmi in Avrig;
  • O doamna, nu conteaza cine, se plangea pe Facebook mai devreme ca a primit de la primarie o instiintare pentru neplata taxei de salubritate desi are dovada c-a platit taxa respectiva, in avans pe anul 2017 inca din Februarie. N-am niciun motiv sa pun sub semnul intrebarii credibilitatea doamnei respective si bunele intentii ale sale atunci cand denunta public incompetenta din Primaria Avrig, insa mentionez lucrul asta pentru ca cele doua exemple anterioare, impreuna cu acesta, dovedesc faptul ca in Primaria din Avrig indolenta, incompetenta, ticalosia si nepotismul ocupa inca loc de frunte in randul factorilor decizionali. Astfel, cele cateva schimbari minore facute pe ici pe colo dupa doi ani de hegemonie PNL-FDGR palesc in fata ticalosiei la care sunt inca supusi avrigenii. Evident, nu vreau sa zic ca dominatia PSD-ului a fost mai buna, nici vorba, ci doar ca astia care-s acum fac tot ce le sta in putinta ca sa ne dovedeasca faptul ca n-au nici cea mai mica intentie sa se schimbe ei ca oameni inainte sa poata sa schimbe in bine societatea pe care se presupune ca o conduc;
  • Li s-a dat avrigenilor internet gratis, iar majoritatea dintre ei s-au declarat nemultumiti de treaba asta. De ce? Ei bine, desi necesara si moderna, o astfel de investitie trebuia sa fie undeva in coada listei de prioritati pentru Avrig. Intre WiFi-ul lui David si panselutele lui Klingeis nu e nicio diferenta pentru ca ele nu reprezinta investitii care sa imbunatateasca calitatea vietii in Avrig. Cu ce i-ajuta pe aia de la blocuri ca au WiFi gratis in parc daca la iarna o sa dea iarasi pe dinafara pluvialul si-o sa transforme strazile in patinoare?
  • Au existat mariri de salarii si pe la Avrig, ca urmare a noilor directive guvernamentale, insa aparent ai nostri au fost ceva mai prudenti decat altii si nu si-au dat salarii atat de mari incat sa falimenteze primaria pe la jumatatea anului. N-as putea spune ca treaba asta e neaparat un lucru bun, dar nici ca-i rau. Exista oameni prin primarie care muncesc si care merita pana la ultimul banut, dar exista si oameni care iau banii degeaba si tare ma tem ca maririle astea s-au facut discretionar, favorizandu-i pe aia care iau banii degeaba in detrimentul celorlalti. Oricum, in tot raul e si un bine, vorba romanului, pentru ca din cate se pare marirea asta de salarii a redus bugetul de termopane. Ramane de vazut daca prefectura e de aceeasi parere;
  • Si ca sa inchei intr-o nota optimista e musai sa spun si despre faptul ca la Avrig s-a finalizat capela care teoretic ar trebui sa scoata inmormantarile din evul mediu si sa le duca intr-un timp demn de Uniunea Europeana, ramane totusi de vazut daca si avrigenii batrani si ursuzi vor sa iasa din evul mediu si sa renunte la niste dogme si traditii absurde in ceea ce priveste ingropaciunea.

P.S. Melcul de mai jos reprezinta pasii de melc pe care-i face Avrigul spre normalitate si care sunt destul de incurajatori, dar insuficienti si aparent ineficienti:

(Vizualizat de 238 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest blog folosește cookie-uri pentru realizarea de statistici in ceea ce priveste vizitatorii, comentarii mai rapide, reclame personalizate și alte efecte vizuale. Nu se colecteaza alte date personale in afara de cele necesare pentru buna functionare a acestui site. Pentru a putea utiliza intreaga functionalitate a acestui site e recomandat sa acceptati utilizarea cookie-urilor.

Sunteti de acord? Da | Nu | Informatii suplimentare