Datoria Cetateanului?

In Avrig ca si in oricare oras din Romania, si in general din lume exista oameni civilizati si mai putin civilizati.

Problema este ca in Romania in general, oamenii s-au obisnuit ca autoritatile sa le dea cu matura si sa le care gunoiu cum era pe vremea comunismului. Nu inteleg de fapt ca traim alte vremuri si ca epoca de aur s-a cam dus.

Probabil va intrebati care-I treaba cu articolul, ei bine totul a pornit de la niste poze pe Facebook, pe care-mi permit sa le pun mai jos. Nu sunt autorul lor, insa daca autorii vor sa le dau numele o voi face cu mare placere:

Ambele poze arata starea de fapt a zonei, iar autorii isi exprima nemultumirea si cam tind sa aiba legatura cu campania electorala.

N-am sa-I contrazic, asta este cu adevarat starea orasului, care nu cred ca e o noutate pentru nimeni fiindca toti folosim aceleasi strazi si avem parte de aceeasi priveliste.

Problema mai grava la pozele astea e alta, si anume faptul ca pana sa descoperim Facebookul ne plangeam la vecini sau prieteni apropo de starea orasului. Dupa ce a aparut Facebookul ne-am obisnuit sa punem poze si sa le comentam sau sa scriem pamflete.

Numai ca sistemul asta nu functioneaza, prietenii, facebookul si pamfletele nu ne rezolva problemele. Sa faci o poza si sa te plangi e simplu, problema este ca in capitalism sistemul functioneaza altfel.

Pentru prima poza, cea cu iazul plin de gunoaie care este asa de cand cunosc eu Avrigul rezolvarea nu vine de la primarie. Rezolvarea vine de la oameni. In primul rand ar trebui sa fim mai responsabili si sa nu mai aruncam pe strada. E drept intre noi traiesc si animale pe care nu le poti dresa, insa aici intervin autoritatiile.

Politia locala e platita din taxele si impozitele noastre, firma de salubritate care are contractul pentru Avrig, SC GOA SA incaseaza bani de la noi pentru astfel de chestii.

Problema este ca oamenii astia nu se autosesizeaza. Angajatul de la GOA care trece pe strada n-o sa curete iazul din proprie initiativa. Politia Locala desi are in atributii si amendarea celor care arunca gunoiul fie de multe ori nu ii prind, fie trec si ei fara sa faca nimic din proprie initiativa.

Fiindca propria initiativa intervine doar atunci cand au ceva de castigat, nu cand trebuie sa-si faca meseria. Tocmai de aceea, in lumea civilizata, locatarii unor astfel de zone fac sesizari la autoritati, fie ea primarie, politie locala, firma de salubritate sau mai stiu eu ce.

Daca s-ar face zilnic cate o astfel de sesizare ma indoiesc ca orasul ar mai arata asa.

Dar totusi, se pare ca noua ne place sa vedem lucrurile astea doar odata la 4 ani si sa primim iluzia perfectiunii doar odata la 4 ani.

Eu inteleg ca unora le e teama, altora rusine iar unii sunt chiar indiferenti, insa daca vreti sa faceti ceva pentru oras sau vreti sa faceti ceva sa fie mai bine faceti sesizari.

Iar daca vreti sa le faceti anonime noi va sprijinim, vom face o adresa de email speciala la care vom primi sesizari anonime si le vom trimite institutiilor in numele nostru, fiindca noi avem coloana vertebrala sa le cerem socoteala indiferent cine e primar, pe cine are secretara sau ce promite in campanie.

Orasul e al avrigenilor nu al primarilor.

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
No Responses to “Datoria Cetateanului?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/blogs/avrig.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-captcha/easy-captcha-recaptcha.php on line 97