Acordarea de facilitati fiscale…

Pe ultimul punct al ordinii de zi stabilita pentru sedinta de consiliu de maine e prevazuta spre discutie propunerea cuiva de a i se acorda unui cetatean facilitati fiscale la plata impozitului.

Cetateanul stim cine e din enunt, initiatorul nu stim cine e fiindca nu l-au trecut si asta ridica o serie de semne de intrebare.

Dar nu asta-i cea mai arzatoare problema ci faptul ca intamplator il cunosc pe cel care are nevoie sa i se “reduca” sau sa i se steargaimpozitul datorat pe anul asta si stiu sigur ca are venituri mult mai mari (din diverse activitati) decat zeci sau sute de alte familii de avrigeni si lucrul asta ma face sa ma intreb cum de a ajuns respectivul pe ordinea de zi si n-au ajuns altii, adevarate cazuri sociale inaintea lui.

Nu stim cum a ajuns, poate aflam cand vom afla si cine-i initiatorul respectiv si ce interes are el sa ceara stergerea sau reducerea datoriilor unuia. Cazul asta nu-i singular pentru ca primarul (care presupun ca-i initiatorul si de data asta) a mai trecut prin consiliu stergerea datoriilor unui alt amarat, fost senator care la ce obraz gros are a mai cerut si somaj de la parlament dupa ce nu l-a mai sustinut nimeni datorita traseismului politic.

Daca in cazul parlamentarului somer stergerea asta a impozitelor a fost consistenta si s-a realizat pentru o persoana juridica si nu o persoana fizica ca un aparent joc politic (sau posibil santaj), in cazul cetateanului de rand “clementa” asta in fata obligativitatii la plata impozitelor valoreaza mult mai putin si se face pentru o persoana fizica.

Si astfel in cazul in care maine consiliul local decide sa-i stearga unuia impozitele fara a verifica in vreun fel sursele acestuia de venit o sa creeze precedentul de care avem nevoie pentru a merge in instanta si a ne cere un tratament egal in fata impozitelor. Ca pana la urma multi dintre noi putem sa fim cazuri sociale si TOTI dintre noi platim impozite pe o infrastructura pe care n-o avem.

 

(Vizualizat de 6 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/blogs/avrig.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-captcha/easy-captcha-recaptcha.php on line 97