In ultima saptamana n-am prea fost prieten cu Facebookul fiindca mi-am ocupat timpul cu diverse proiecte de interes profesional insa in aceasta dimineata am aruncat un ochi in timp ce am baut ceva cald pentru a ma pune la curent cu noutatile.

In timp ce urmaream cele intamplate pe grupul “Avrig” de pe Facebook am dat peste o postare a lui Dan Francu, un om pe care initial l-am considerat ca facand parte din “garda veche” a jurnalistilor, dar asupra caruia mi-am schimbat parerea de indata ce am luat Podul Minciunilor si mi-am dat seama cat de greu e sa faci jurnalism in ziua de azi.

Astfel in postarea sa Dan Francu anunta ca a sters un articol jurnalistic, corect si impartial pentru simplul fapt ca a fost sunat de un oarecare profesor inginer Eugen Cristea care s-a aratat ofensat de continutul articolului.

Din aceasta intamplare n-am inteles decat faptul ca domnul acesta Eugen Cristea este doar un biet profesor scolit in doctrina comunisto – securista si ca la mai bine de doua decenii dupa revolutie dansul inca crede cu tarie in ea.

Se pare ca Eugen Cristea se lauda cu titlul de inginer, insa in opinia mea daca dansul ar avea competente de inginer nu s-ar injosi sa dea astfel de telefoane practicand politica pumnului in gura si cu siguranta nu ar profesa ca profesor intr-un liceu care in anul 2012 a avut o promovabilitate la bacalaureat de 8,70% ci ar lucra realizand mari proiecte ingineresti.

Probabil ca daca discutia pe Facebook s-ar fi rezumat doar la postarea lui Dan Francu articolul s-ar fi oprit aici insa cei ofensati de articol au perseverat in comentarii manatii de un oarecare coleg de-al lor la fel cum s-a intamplat in urma cu ceva vreme cand mi-am permis sa ma leg de seful TNL Avrig si de ceea ce n-a facut el si grupul politic pe care-l conduce pentru Avrig.

Astfel am avut si eu onoarea sa citesc cel mai mare numar de comentarii semianalfabete facute vreodata la o postare pe Facebook.

Nu mi-a fost mare mirarea, stiu ce promovabilitate are Liceul din Marsa si stiu bine si ce profesori are. Dupa cum spuneam in anul 2012 Liceul din Marsa a avut un procent de promovabilitate de 8,70% unde din 76 de elevi au promovat doar 6 si cu siguranta nu cu note de 10. Astfel Liceul din Marsa unde s-au facut investitii majore din banii contribuabililor avrigeni si unde s-au atras o serie de fonduri europene ce puteau fi folosite in alte scopuri in 2012 a ocupat un rusinos loc 27 din 31 pe judetul Sibiu in ceea ce priveste promovabilitatea si de ani buni continua sa scoata pe banda generatii intregi de semianalfabeti fara vreun viitor profesional cu toate ca este un liceu cu profil tehnologic si stiu sigur ca are dotarile necesare pentru a forma profesional tinerii.

Nu este de mirare ca 90% din comentariile facute la poza de mai jos si ulterior in postarea lui Dan Francu, ca urmare a apelului “la lupta” facut de unul dintre liceenii din Marsa, sunt semianalfabete fiindca profesorii si conducerea licelului sunt prea ocupati cu probleme de natura politica si bunastare financiara in loc sa fie ocupati si preocupati de tinuta elevilor la ceremonii si mai ales de educatia lor.

liceul mirsa

M-as risca sa fac un pronostic de promovabilitate pentru anul acesta in ceea ce priveste Liceul Marsa insa ma tem ca o sa am dreptate si o sa fiu acuzat de vreo conspiratie la nivel national de a sabota promovabilitatea liceului. Glumesc, cei de la Liceul din Marsa se saboteaza singuri prin politica si regulamentele interne pe care le au si felul in care le aplica.

NOTA: In urma unei discutii inteligente si coerente pe care am avut-o cu o tanara domnisoara eleva a acestui liceu am decis sa retrag cele doua paragrafe scrise mai jos deoarace domnisoara in cauza a inteles faptul ca articolul acesta a aparut ca urmare a felului in care conducerea liceului a decis sa abordeze aceasta problema si ca nu s-a dorit in mod explicit prezentarea tuturor elevilor si elevelor in vreun fel anume. 

La fel si eu am inteles faptul ca elevii acestui liceu se pot dezice de metodele aplicate de conducerea liceului si mai ales de jignirile colegiilor lor si chiar au facut asta cerandu-si scuze in numele tuturor pentru jigniri.

Si eu la randul meu am acceptat sa-mi cer scuze tuturor elevilor care s-au simtit jigniti de aceasta postare care neintentionat i-a bagat in aceeasi oala cu conducerea si a generalizat intr-un anume punct. Pana la urma atat timp cat nu s-a impus o anume tinuta de catre conducere fiecare a avut libertatea de a alege.

Care-I problema cu fetele? Ei bine fetele pe care le vedeti in poza se imbraca asa si la discoteca ori scoala nu e discoteca. Cand eram eu licean la Sibiu eram noi cei de la tara si cei de la oras. Tinuta bineinteles ca era diferita si facea diferenta. Noi ne imbracam mai ieftin si mai monocrom, iar cei de la oras mai scump si uneori mai colorat. Dar toti aveam o tinuta decenta indiferent de anotimp. Nu mergeam la scoala imbracati precum la discoteca si nici la discoteca precum eram imbracati la scoala. Vad in poza niste baieti imbracati frumos cu camasa, cravata si sacou. Ei inteleg ce e decenta si nu vin la o astfel de ceremonie imbracati precum cefele late cu tricou mulat pe corp pe care scrie “Italia” sau “Puta Madre” .

In in schimb domnisoarele vin cu bulanele pe afara si fusta cat mai scurta. E drept ca e cald afara si clima le permite insa nu si evenimentul respectiv. Din cate stiu eu fetele se imbraca in rochii si fuste ce le evidentiaza formele si bulanele doar atunci cand au nevoie de ceva bani in portofele si ceva tare intre picioare. Sper sa nu fi folosit prilejul acestei ceremonii pentru un astfel de demers. Ar fi pacat sa foloseasca “cheia liceului” pentru a deschide dormitoarele baietilor si mai ales portofelele lor.

 

By Avrig

2 thoughts on “Fuste scurte si semianalfabetism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *