Luam atitudine? Sau doar ne facem…

Ieri a aparut pe Facebook si in gazeta locala InfoAvrig un comunicat remis in numele mai multor consilieri locali de la diferite formatiuni politice cu privire la sedinta extraordinara convocata de primar in urma cu aproximativ doua saptamani si care viza finantarea drumului de acces la Subunitatea ISU din Avrig.

Din comunicatul in cauza se inteleg o serie de aspecte care dau de inteles faptul ca intr-un Avrig macinat de blaturi politice majoritatea consilierilor s-au decis sa ia atitudine impotriva risipei de bani:

  • Consilieri de la toate partidele politice si chiar si cei independenti s-au asezat la masa si au discutat o problema de interes public (probabil in afara orelor de program)
  • Un numar de 13 consilieri locali au prezentat un punct de vedere comun, menit sa dezminta o serie de informatii aparute in presa
  • Prin prezentarea punctului de vedere, comunica public rezultatul unei solicitari facute de primar catre CL Avrig

Toate aspectele de mai sus ar sugera faptul ca acesti consilieri s-au decis sa ia atitudine, acum in al 12-lea ceas al democratiei luptand impotriva tiranului de primar. Doar ca experienta de viata m-a invatat ca in politica e mai important mesajul care nu se transmite decat cel care se transmite in fapt. Astfel am gasit o serie de aspecte pe care comunicatul in cauza nu le transmite si care pune intr-o alta lumina comunicatul asta:

  • Desi la sedinta in cauza s-au prezentat doar 8 consilieri, comunicatul in cauza e semnat de 13 consilieri ceea ce-i pune pe 5 dintre ei sub semnul indoielii. Inteleg ca sunt impotriva primarului pe tema asta, insa nu pot sa inteleg de ce au ales sa boicoteze in loc sa se duca si sa voteze in contra. Un vot vehement impotriva nu mai lasa nici un loc de interpretare, pe cand un boicot ce cauzeaza lipsa de cvorum a lasat suficient loc de interpretare.
  • Desi mapele de sedinta s-au distribuit catre consilieri INAINTE ca sedinta sa aiba loc, si aveau timp suficient sa-si exprime un punct de vedere pe marginea acestui subiect inclusiv in cadrul sedintei respective aparent au ales mai degraba sa conteste verbal si sa boicoteze sedinta in cauza, iesind public cu un punct de vedere comun la doua saptamani dupa sedinta respectiva. De ce au asteptat atat? Oare nu le-a iesit negocierea cu primarul pe tema asta?
  • Chiar daca acel comunicat este oarecum adresat gazetelor locale ce au scris doar versiunea primarului fara sa ceara si al doilea punct de vedere din partea Consiliului Local, nicaieri nu exista vreo informatie referitoare la faptul ca acesti consilieri au solicitat gazetelor in cauza ulterior un drept la replica prin care sa-l combata pe primar si afirmatile sale.
  • Cu toate ca in comunicatul respectiv sunt clarificate o serie de aspecte privind sedinta extraordinara si rectificarea bugetara solicitata, consilierii locali implicati nu par sa spuna toata povestea cu privire la investitia respectiva.
  • Desi confirma faptul ca sumele cerute de primar sunt exorbitante in comparatie cu investitia necesara, acesti consilieri nu fac dovada faptului ca au pornit un audit intern pentru a identifica principala scurgere de bani asociata cu investitia respectiva, sau ca au sesizat vreuna dintre institutiile locale si nationale (Prefectura, Curte de Conturi, DNA etc.) pentru a efectua un control in ceea ce priveste investitia in cauza si solicitarea primarului.

Ori din lipsa asta de reactie a consilierilor nu constat decat faptul ca, la fel ca si in cazul primarului cu visele lui verzi, sa ne spuna povesti sunt in stare fiindca-i “gratis”. Sa ia atitudine cu adevarat si sa faca un lucru bun pentru orasul asta aparent “costa” si n-au vointa.

Dar pe mine nu ma mira chiar deloc pentru ca unii din CL Avrig sunt asi in a realiza si propaga discursuri populiste. Pana la urma, ca si in cazul multora “doar gura-i de ei”…

Ati votat dragi avrigeni (io n-am avut onoarea sa votez in 2012) o serie de povestitori foarte buni. Cinste voua!

(Vizualizat de 129 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.